شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

نکاتی درباره میوه جات

از نظر علمی میوه به قسمتی از گیاه گفته می شود که حاوی دانه یا هسته است به همین دلیل برخی گیاه شناسان، گوجه فرنگی، بادنجان و خیار را جزء میوه جات طبقه بندی می کنند نه سبزیجات! هر قسمتی از میوه که بیشتر آفتاب خورده باشد، شیرین تر خواهد بود؛ میوه جاتی مانند موز، انجیر و خرما که در نواحی نزدیک به منطقه استوا رشد می کنند دارای درصد بالاتری شیرینی طبیعی هستند زیرا در زمان رشد، بیشتر در معرض نور آفتاب قرار می گیرند.بهترین و سالم ترین روش مصرف میوه، این است که میوه رسیده قاچ نشده ، تازه و شسته را از یخچال در آورده و مصرف کرد. هر چند میوه به مدت کمتری در معرض هوای اتاق و نور محیط قرار گیرد، ویتامین ها به ویژه ویتامین c و مواد مغذی آن بیشتر حفظ خواهد شد.سعی کنید میوه ای که به طور طبیعی رسیده است را بخرید ولی اگر هم میوه ای خریده بودید که هنوز خوب نرسیده، می توانید به روش زیر به افزایش سرعت رسیدن آن کمک کنید:چند سوراخ در یک پاکت کاغذی ایجاد کرده و میوه را درون آن قرار دهید، سپس در پاکت را بسته و آن را در حرارت اتاق قرار دهید. از راه سوراخ های ایجاد شده، اکسید کربن و رطوبت اضافی خارج شده و اکسیژن وارد پاکت می شود. به طور طبیعی گاز اتیلن که توسط میوه تولید می شود، به رسیدن آن کمک می کند، بنابراین قرار دادن میوه در این پاکت باعث می شود که این گاز طبیعی در اطراف میوه جمع شده و به روند رسیده شدن آن کمک کند.اگر میخواهید میوه ای در مدت خیلی کوتاه در پاکت مذکور برسد، تکه ای از میوه خیلی رسیده مانند یک موز که پوسته آن سیاه شده باشد را کنار آن قرار دهید؛ گاز اتیلن زیادی از میوه خیلی رسیده در پاکت جمع شده و باعث می شود میوه دیگر خیلی سریع تر برسد.نکاتی در مورد نگه داری میوه جاتتا زمان مصرف، نباید میوه را پوست کند و یا خرد کرد. اگر هم میوه را قبل از مصرف بریده یا خرد کردید، باید روی آن را بپوشانید تا کمتر در معرض هوا قرار گیرد. میوه رسیده را در معرض نور به ویژه نور مستقیم خورشید قرار ندهید چرا که نور به سرعت باعث تخریب ویتامین c موجود در آن می شود.منجمد کردن میوه جاتبهتر است میوه تازه مصرف شود اما اگر میوه ای فقط در مدت محدودی از سال وجود دارد و مایلید آن را برای سایر فصل ها منجمد کنید لازم است نکات زیر رعایت شوند:میوه را باید خوب شسته و بگذارید آب اضاقی آن خارج شود، سپس آن را در کیسه فریزر یا ظرف در بسته قرار دهید. اگر می خواهید رنگ و عطر میوه ای که منجمد می کنید کمتر از بین برود، می توانید آن را در شربت تهیه شده از جوشاندن آب و شکر ریخته و همراه با شربت در فریزر قرار دهید. اگر سن کودک در خدی است که می توتند پرتقال مصرف کند، بهتر است میوه مورد نظر را در آب پرتقال نگه داشت. اگر می خواهید پوره میوه را منجمد کنید، برای پیشگیری از تغییر رنگ آن، می توان چند قطره آب لیمو ترش به آن اضافه کرد.خشک کردن میوه جات ( تهیه خشکبار )خشک کردن میوه، روش مناسبی برای نگه داری برخی میوه جات است زیرا باکتری و قارچ برای رشد به رطوبت نیاز دارند و نمی توانند در میوه ای که خوب خشک شده ، رشد نمایند. بیشتر میوه جات حاوی بیش از 70 درصد آب هستند، به عنوان مثال توت فرنگی 90 درصد، سیب 84 درصد و موز 65 درصد آب دارد، بعد از خشک کردن، میزان رطوبت آن به 20-15 درصد می رسد و به همین دلیل میوه چروکیده شده و حجم و وزن آن کاهش می یابد. بعد از خشک کردن، وزن میوه خشک تقریبا تا 6/1 میوه تازه کاهش می یابد.خشک کردن میوه باعث می شود غلظت قند و برخی مواد مغذی موجود در آن افزایش یابد ولی برخی مواد مغذی آن به ویژه ویتامین A و C کاهش پیدا می کند، در این روش املاح موجود در میوه جات حفظ می شود. خشکبار، میان وعده غذایی بسیار سالمی برای همه سنین به ویژه برای کودکان و نوجوانان هستند. اگر میوه را در منزل خشک کنید، برای کودک بسیار سالم تر خواهد بود و علاوه بر این که از کیفیت و بهداشت مواد مصرفی مطمئن هستید، می دانید این میوه خشک شده مواد نگهدارنده و افزودنی های شیمیایی ندارد.

البته خشکبار آماده که در شرایط صحیح خشک شده و فاقد مواد شیمیایی(مانند گوگرد که برای خشک کردن میوه جات از آن استفاده می شود) و فاقد مواد نگهدارنده باشند نیز مناسب هستند.میوه جات خشک را در محیط خنک ،خشک و تاریک نگه داری کرده و آن ها را در کیسه یا ظرف در بسته دور از هوا قرار دهید تا رطوبت جذب نکند. در این شرایط می توان خشکبار را برای 4-2 هفته نگه داری کرد ولی در حرارت اتاق این مدت به نصف می رسد. خشکبار را می توان تا 2 ماه در یخچال و به مدت 12-6 ماه در فریزر نگه داری کرد.سیبسیب درختی حاوی ویتامین، املاح و مقدار زیادی پکتین است، پگتین نوعی فیبر است که بیشتر در پوست سیب و لایه زیر آن وجود دارد و فواید زیادی از جمله کاهش کلسترول خون دارد. در حد امکان باید سعی شود سیب همراه با پوست مصرف شود. سیب به عنوان یک مسواک طبیعی عمل می کند و هر چند جای آن را نمی گیرد ولی به پاک کردن دندان ها کمک کرده و لثه ها را ماساژ می دهد. بهتر است بعد از غذا، به کودکان سیب داده شود تا با گاز زدن آن، به سلامتی دهان و دندان خود کمک کنند.موزموز حاوی مقادیر قابل توجه پتاسیم و فیبر است.


آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیخواص کلم بروکلیصفحه اصلیکرایولیپولیزدستگاه های لاغری و موضعیمقالاتاهمیت لبنیات در تغذیهتغذیه دوران بارداری(1)تغذيه ورزشيCA و تقویت حافظهافتادگی پوستپوست ،مو و زیباییتازه های پزشکیخدمات کلینیکخبرهاي المپيک لندنسوالات پزشکیسايت هاي مرتبطتالار گفتمانپیامهای کاربرانتخفیف ویژه شب عیدسایتهای دیگرمرکزتنحیف و لیزر آرمیتاهدیه نوروزی