شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

چرا میل به چربی داریم؟

چرا میل به چربی داریم ؟
چربی ها و کالری
به ازای هر گرم چربی دریافتی 9 کالری انرژی در بدن تولید می شود؛ این مقدار دو برابر مقدار کالری است که از همین میزان پروتئین یا کربوهیدرات تولید می شود. به همین دلیل است که رژیم های غذایی حاوی مقدار زیاد چربی، کالری زیادی نیز دارند و می توانند منجر به افزایش وزن شوند. چنین تصور می شود که هر چه چربی بیشتری مصرف شود تولید هورمونی به نام گالانین در مغز بیشتر می شود که خود میل خوردن به چربی ها را افزایش می دهد. هرچه چربی بیشتری خورده شود، بدن گالانین بیشتری تولید می کند و بنابراین میل فرد به خوردن چربی بیشتر می شود. وقتی مقدار زیادی کالری به صورت چربی یا روغن مصرف می شود، بدن به جای سوزاندن آنها و تولید انرژی، چربی را در سلول های چربی ذخیره کرده و باعث افزایش وزن می شود.

چربی به لذیذ شدن غذا می کند. چربی دارای مزه است و باعث می شود غذا احساس مطبوعی در دهان بوجود آورد و به همین دلیل متأسفانه در بسیاری موارد باعث زیاده روی در مصرف چربی در رژیم غذایی می شود. مصرف برخی چربی ها به میزان مناسب، جزء ضروری یک رژیم غذایی سلامت هستند به ویژه زمانی که چربی ها از منابع گیاهی و یا دریایی مانند آجیل آلات، دانه های روغنی و ماهی مشتق شوند چرا که این مواد، اسیدهای چرب ضروری را برای بدن فراهم می کنند. چربی ها بخصوص زمانی که با مواد قندی مخلوط شوند لذیذ می شوند، بنابراین باعث افراط در مصرف موادی چون کیک، بیسکویت و انواع شیرینی می گردند. نتایج پژوهش ها نشان داده است چربی ها مرکز سیری در مغز را فعال نمی کنند، در نتیجه شخص ناخودآگاه بیش از اندازه چربی مصرف می کند. به نظر می رسد مصرف بیش از حد چربی ها در بسیاری کشورها نقش مهمی در افزایش چاقی مرضی در همه سنین دارد. شایان ذکر است که با کاهش تدریجی میزان مصرف چربی در رژیم غذایی، جوانه های چشایی سرانجام به وضعیت قبلی برمی گردند و فرد علاقه کمتری به غذاهای چرب پیدا می کنند.

چگونه میل به چربی را کاهش دهیم ؟
الف - شیر و پنیر
1- به جای شیر و پنیر پرچرب از شیر متوسط یا کم چرب استفاده کنید.
2- به جای پنیر پرچرب از پنیر با چربی متوسط یا کم چرب استفاده کنید.
3- در تهیه سس ، به جای خامه و مایونز از ماست استفاده کنید.
4- مصرف بستنی را محدود کنید.

ب-میوه و سبزیجات
1- برای تهیه سالاد به انواع سس چرب از آبلیمو، سرکه و روغن زیتون استفاده کنید.
2- با افزودن کمی آب یا آبلیمو و یا سرکه، سس سالاد غلیظ را رقیق کنید.
3-علاوه بر سالاد، همراه با غذا از سبزیجات نیز استفاده کنید.
4- به جای دسرهای چرب، از میوه جات استفاده کنید.
5- به جای انواع سس تجاری، سس را در منزل تهیه کنید.

ج- گوشت ، مرغ، ماهی
1- بیشتر از گوشت مرغ و ماهی استفاده کنید. چربی موجود سینه مرغ خیلی کمتر و از نوع کم ضررتر از چربی موجود در ران و سایر قسمت های مرغ است.
2- پوست مرغ و چربی متصل به گوشت را جدا کرده و در پخت غذا از آن استفاده نکنید.
3- به جای سرخ کردن، از روش های دیگر پخت ( مثل آب پز کردن ، کباب کردن و... ) استفاده کنید.
اگر در برخی موارد مایلید حتما مواد غذایی را سرخ کنید، مقدار کمی روغن مایع مخصوص سرخ کردنی کف ماهیتابه بمالید و مواد غذایی را با حرارت ملایم در آن تفت دهید.


آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیخواص کلم بروکلیصفحه اصلیکرایولیپولیزدستگاه های لاغری و موضعیمقالاتتغذيه ورزشيCA و تقویت حافظهافتادگی پوستاهمیت لبنیات در تغذیهتغذیه دوران بارداری(1)پوست ،مو و زیباییتازه های پزشکیخدمات کلینیکخبرهاي المپيک لندنسوالات پزشکیسايت هاي مرتبطتالار گفتمانپیامهای کاربرانتخفیف ویژه شب عیدسایتهای دیگرمرکزتنحیف و لیزر آرمیتاهدیه نوروزی