شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

پرخوری عصبی چیست

پرخوری عصبی
اختلالی است که فرد مبتلا رفتار های مکرر مصرف افراطی و غیرقابل کنترل غذا و بعد رفتارهای جبرانی نامناسب برای جلوگیری از افزایش وزن نشان می دهد. از جمله این رفتارهای غلط : استفراغ عمدی سوء مصرف مسهل ها و دیورتیک ها ورزش اجباری و گرسنگی و یا مصرف داروهایی مثل هورمون های تیروئیدی .
برخلاف بی اشتهایی عصیی بیماران پرخوری عصبی اغلب وزن نرمالی دارند . اگرچه بعضی افراد ممکن است کمبود یا اضافه وزن جزئی داشته باشند.
بر اساس معیار ارزیابی پرخوری عصبی به 4 سطح خفیف متوسط و یا شدید و افراطی تقسیم بندی میشود که اساس این شدت ها دفعات دوره های پرخوری است.
شیوع کلی پرخوری عصبی درکل زندگی در زنان 2% و در مردان 1% است. شروع ان معمولا در نوجوانی و اوایل جوانی است هرچند مواردی از شروع زود هنگام پیش از بلوغ و دیرهنگام (پس از 40 سالگی) نیز گزارش شده است.
طبقه بندی پرخوری عصبی :
1. خفیف = میانگین دفعات رفتار های جبرانی 1-3 بار در هفته است
2. متوسط = 4-7 بار در هفته
3. شدید = 8-13 بار در هفته
4. افراطی = بیش از 14 بار در هفته
معیار های تشخیص پرخوری عصبی :
1. صرف غذا هر دو ساعت به میزان زیادتر از مقدار معمول مصرفی در موارد مشابه
2. احساس عدم کنترل بر میزان و نوع غذای مصرفی
3. رفتار های جبرانی نامناسب به منظور جلوگیری از افزایش وزن نظیر استفراغ عمدی سوء مصرف مسهل دیورتیک گرسنگی کشیدن یا ورزش شدید
4. رفتار های مصرف افراطی غذا و دنبال ان رفتار های جبرانی به طور متوسط حداقل یک بار در هفته به مدت 3 ماه
5. ارزیابی فرد از خود معمولا از وزن و شکل بدن وی اثر می پذیرد .
6. اختلال صرفا در دره های بی اشتهایی عصبی رخ نمیدهد
علائم و نشانه های بالینی این بیماران معمولا به علت این است که وزن طبیعی و رفتار مرموزانه ای دارند به سختی قابل تشخیص می باشد
در صورت انجام تعمدی استفراغ این علائم بالینی ممکن است دیده شود :
1. زخم شدن پشت دست که برای ایجاد و تحریک استفراغ استفاده شود
2. بزرگی غدد پاروتید
3. سائیدگی مینای دندان و فساد دندان به علت وجود اسید معدی در دهان
تظاهرات بالینی معمول: گلوی زخمی و اسیب دیده ازوفاژیت استفراغ خونی خفیف شکم درد و خونریزی های لثه ای مشکلات حاد گوارشی نظیر خراش و پارگی مری معده و انبساط معده.
علائم مربوط با سوء مصرف مسهل ها به نوع دارو دوز مصرفی و طول دوره مصرف بستگی دارد . علائمی از جمله : اسهال کرامپ های شکمی خونریزی رکتال و پرولاپس رکتال می تواند ظاهر شود .
سوء مصرف محرک های ملینی از جمله دارو های حاوی بیزاکودیل یا سنا میتواند به فیبر های عصبی روده اسیب بزند و متعاقبا سبب وابستگی کولون به مصرف این دارو ها جهت رفع مدفوع خواهند شد که به ان سندروم کولون گفته میشود.
این بیماران ممکن است بی نظمی قائدگی را داشته باشند و این تصور غلط در انها شکل بگیرد که قادر به باردار شدن نیستند و احتمال بارداری ناخواسته بالا می رود. که با پیامدهای منفی مثل وزن کم همگام تولد و دور سر کوچک تر همراه است . ارتباط بین پرخوری عصبی و سقط خودبخودی نیز دیده شده است. البته مشخص نیست که این پیامد های منفی ناشی از سوء تغذیه مراقبت ناکافی مادر باردار بخاطر تشخیص دیرهنگام بارداری یا سایر مکانیسم های خاص رفتارهای بولمیک است.


آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کاهش سلولیت با دستگاه کوبیوگرافیصفحه اصلیکرایولیپولیزدستگاه های لاغری و موضعیمقالاتتغذیه دوران بارداری(1)تغذيه ورزشيافتادگی پوستپوست ،مو و زیباییتازه های پزشکیخدمات کلینیکسوالات پزشکیسايت هاي مرتبطتالار گفتمانپیامهای کاربرانتخفیف ویژه شب عیدسایتهای دیگرمرکزتنحیف و لیزر آرمیتاهدیه نوروزی